TUNCELİ / MERKEZ - İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi-Divanu Lügatit'Türk Deneme Yarışması

Dilimizin Zenginlikleri Projesi-Divanu Lügatit'Türk Deneme Yarışmasına Katılım Koşulları

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) deneme ile katılabilir.

2. Deneme özgün bir şekilde yazılacaktır. Öğrenci deneme yazarken mavi dolma ya da tükenmez kalemle kendi el yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış denemeler kabul edilmeyecektir.

3. Denemeler, en fazla 2 (iki) sayfa olmalı ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

4. Her ilçe kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecek, okul komisyonları okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına gönderecektir. İlçe komisyonu ilçe birincilerini seçerek ilçe birincilerini il yarışmasına gönderecektir. İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

5. Denemenin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu, ilçesi ve danışman öğretmeni yazılacaktır.

6. Denemelerde; A4 Boyutunda kâğıt kullanılması, kâğıdın sol yanından 4 cm, sağ yanından 1,5 cm, üst taraftan 4 cm ve alt taraftan 3 cm kenar boşluğu bırakılmalıdır. Başlık kâğıdın tam ortasında olmalıdır. Başlığın ilk harfleri ya da tamamı büyük olacak şekilde yazılmalıdır.

Türk Dil Kurumu

Dîvânu Lugâti’t-Türk

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 08.01.2024 11:16 - Görüntülenme: 134